Hieronder vind je wat handige Do’s & Dont’s over online video marketing.


DO’S:

1) VIERKANT

Maak je video vierkant. Het neemt meer plek in de tijdlijn in en zorgt hier door voor meer engagement en likes.

2) KORT

De aandachtspan van de online kijker is tegenwoordig zo kort dat je dus beter je video kort en krachtig kunt houden. En mocht je wel meer willen vertellen, denk dan eens aan de Hero, Hub en Hygiene manier van indelen van je content.

3) VIRAL/PAKKEND

Zorg dat je een pakkende video maakt, eentje die jouw doelgroep aanspreekt. Om een viral video te maken moet je denken aan de 3 G’s

Geil – Sex sells. Heeft geen uitleg nodig dacht ik zo.

Gevoelig – Speel in op de emotie van de kijker.

Grappig – Humor is een element wat ook vaak werkt en waardoor je makkelijker sympathie creeërt bij de kijker.


DONT’S:

1. De beschikbare advertentietechnieken
worden niet ingezet

Geen pixel, geen metingen en geen look-a-like doelgroepen: dit zijn de essentiële stappen die nodig zijn om de remarketing advertentietechniek in Facebook te activeren. Remarketing is een advertentietechniek die het mogelijk maakt om de jouw potentiele klanten, die jouw website al eens hebben bezocht, opnieuw te benaderen oftewel ‘retargetten’ in Facebook. De Facebook marketing funnel werkt niet zonder de remarketing techniek toe te passen.

2. Geen relatie opbouwen met de beoogde doelgroepen

Een potentiële klant toont pas interesse in jouw dienst of product nadat men zes á negen keer is blootgesteld aan meaningful content. In jouw communicatie is het van belang dat dat je eerst zaait en later pas oogst. Verdien de interesse van je potentiele klant en bouw een relatie voordat je overgaat tot aansporende uitingen.

3. Weinig vertrouwen in Facebook

“We hebben het geprobeerd maar werkt niet voor onze business.” Het is de mentaliteit die ondernemers vaak bezitten omtrent Facebook marketing. Facebook bezit en ontwikkelt geavanceerde advertentietechnieken die je absoluut niet moet onderschatten. Heb vertrouwen in het proces en geloof dat Facebook voor jouw organisatie kan en gaat werken.


Zie hieronder ‘the behind the scenes’ van onze campagne. Teamwork makes the dreamwork!

Ontdek de kracht van “short but sweet” videomarketing. We helpen je graag verder. Let’s link up!